Rebozo

Rebozo er et spansk ord og betyder ”sjal”, men er alt andet end blot et sjal! Rebozoen er blevet båret af de indfødte kvinder i Mexico i århundreder, det er en vigtig del af deres historie og bruges traditionsrigt med stor respekt.

Rebozoen er gennem årene blevet brugt til rigtig mange formål, blandt andet som sjal (tadaaaa), til at bære ting i – og på, til at bære babyer i, til at skærme babyer fra solen, når de ammes, man svøbes i det, når man fødes – og man svøbes i det, når man begraves. Og det bruges som et traditionelt og nærværende redskab til massage og under graviditet.

Rebozoteknikken har jeg lært af Marta Orbis fra Fødeklinikken Maia i København. Marta har hentet rebozo teknikkerne hjem direkte fra de indianske jordemødre i Mexico tilbage i 2001, og har siden da arbejdet med at udbrede teknikkerne her i Danmark og ude i verden.

rebozo-mexicano
Det jeg kan bruge rebozoen til er som et redskab til massage, specielt af gravide, men også til alle andre, som gerne vil slippe blokeringer og spændinger dybt i kroppen, i bækkenet og som blid massage af de indre organer.

Ved hjælp af rebozoen kan en massage gå endnu dybere end vi kan nå med vores hænder, og derfor er det så utrolig kraftfuldt. Rebozoen masserer, strækker og vugger kroppen blidt og omsorgsfuldt, og kan hjælpe med til at give slip på spændinger – fysiske og følelsesmæssige, der sidder dybt i din krop.

Rebozomassage kan bruges til at hjælpe dit barn med at lægge sig optimalt med hovedet ned i dit bækken og til at vende dit barn rigtigt, hvis det har lagt sig uhensigtsmæssigt. Den kan også bruges til at afspænde muskler dybt i dit bækken, så du bedre kan hjælpe dit barn til verden, og den kan bruges til at slippe dine evt. bekymringer forud for fødslen.

Rebozomassagen påvirker også psoas musklen, som er den dybeste muskel i kroppen. Det er en muskel, som desværre ofte spændt op, og den påvirker os fysisk og emotionelt. Derfor kan en massage gøre dig godt på flere måder, og også arbejde terapeutisk.

Prøv det… er du gravid, har du bekymringer i sind eller krop, kan en rebozomassage løsne op.
Har du problemer med din lænd eller din lavere del af ryggen, bør du også prøve sådan en omgang massage. Din krop vil elske dig for det.

RebozoAllThePregos2Varighed: ca. 30-40 min.
Pris: 500 kr.